e
Banner

Etiketler: ercan tezer



Otomotiv endüstrisi 10. Kalkınma Planı için lojistik talep listesini açıkladı


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Otomotiv

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen 10. Kalkınma Planı çalışması kapsamında ilk defa lojistik sektörüne yönelik Lojistik Hizmetlerin Geliştirilmesi Özel İhtisas Komisyonu oluşturulduğunu belirten Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezer, sektör adına katıldıkları komisyona sunmak üzere bir talep listesi hazırladıklarını söyledi.





Otomotivin 2023 hedefleri lojistikle desteklenmeli


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Otomotiv

2023 yılında üretimde dünyada ilk 10, AB’de ilk 3, Ar-Ge’de ise ilk 5 içine girmeyi hedefleyen Türkiye otomotiv sanayi, bu hedeflere ulaşmada lojistik sektörüne stratejik bir rol biçiyor. “Lojistik planlaması sanayimizin karşı karşıya bulunduğu önemli bir sorun olarak algılanmaktadır” diyen Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, sektöre yönelik talep listesini ise şöyle sıralıyor: Kombine taşımacılık, zamanında teslimat, sıfır stok, verimlilik ve düşük maliyet.




Otomotiv endüstrisi oto-port limanlar istiyor



Hızla büyüyen Türk otomotiv sanayi mevcut limanların kapasitelerinin yetersizliğinden ve altyapı eksikliklerden şikayetçi. Yakın gelecekte 2 milyon üretim, 1,5 milyon ihracat gerçekleştirerek toplam taşıt üretiminde dünya ilk 10, Avrupa Birliği’nde ilk 3 ve Ar-Ge’de ise ilk 5 içinde yer almayı hedefleyen sektör, oto-port nitelikli limanların yapılmasını bekliyor.